KYMIJOEN LOHISOITON LEHDISTÖTIEDOTE 6.5.

Kymijoen Lohisoitto siirtyy ensi vuodelle

Suomen hallitus linjasi maanantaina 4.5.2020, että kokoontumisrajoitusten raja nostetaan nykyisestä 10 henkilöstä 50 henkilöön kesäkuun alussa. Yli 500 hengen yleisötilaisuudet on kielletty heinäkuun loppuun. 

Olemme kevään ajan valmistelleet Lohistoittoa epävarmoissa olosuhteissa. Näihin hallituksen ohjeistuksiin perustuen olemme nyt päättäneet siirtää tämän kesän Kymijoen Lohisoitto ‑festivaalin ensi kesään. Seuraava Lohisoitto soi 9.‒13.6.2021.

Olimme saaneet tällekin kesälle kasaan huippuohjelman ja Lohisoitto pyritäänkin järjestämään kesäkuussa ‑21 pitkälti samansisältöisenä. Kymijoen Lohisoitto olisi tänä kesänä juhlinut 25-vuotista taivaltaan. 

Kymijoen Lohisoiton järjestäjät toivottavat kaikille festivaalin ystäville vallitsevasta tilanteesta huolimatta hyvää kevättä ja lämmintä kesää. Tapaamme toreilla, konserttisaleissa ja saaristossa jälleen ensi kesänä!

OHJEET LIPPUHYVITYKSEN SAAMISEKSI

  • Yksittäiset konserttiliput:
    Hyvitämme konserttilipun ostaneille lipun hinnan. Hyvityksen saamiseksi tulee olla yhteydessä Minna Korkolaiseen, puh. 040-7404051 tai minna.korkolainen@gmail.com maanantaihin 8. kesäkuuta mennessä. 
  • Ticketmasterin kautta ostetut liput:
    Festivaali on lähettänyt tiedon konserttien peruuntumisesta Ticketmasterille, joka on yhteydessä lipun ostajaan sähköpostitse. Ticketmasterilta ollaan siis suoraan yhteydessä ja lähetetään ohjeistus siitä, miten tulee menetellä lippujen palautukseen liittyen. Mikäli asiakastiedoissa ei ole sähköpostiosoitetta, Ticketmaster pyytää seuraamaan tietoa ja ohjeita peruuntuneista konserteista verkkosivuiltaan. Monien tapahtumien peruuntumisen vuoksi Ticketmasterin palvelussa saattaa olla ruuhkaa.
    Palautuslomake Ticketmasterista ostetuille lipuille
    Request form for tickets purchased at Ticketmaster

Kymijoen Lohisoiton psta. Kirsi Lönnblad, tiedotus

Lisätietoja: Puheenjohtaja Matti Jylhä-Vuorio 050-530 9164  mattijylhavuorio@gmail.com

Tiedote 15.4.2020

Kymijoen Lohisoitto varautuu festivaalin siirtämiseen myöhäisempään ajankohtaan vuonna 2020 (mahdollisesti elokuun loppu). Koska Suomen hallitus on päättänyt jatkaa rajoitustoimia 13. toukokuuta 2020 saakka, teemme lopullisen päätöksen festivaalin järjestämisestä ja sen ajankohdasta tuolloin. Tällä hetkellä seuraamme tiiviisti viranomaisohjeita ja ‑suosituksia. Tapahtuman valmistelut ovat muutoin edenneet suunnitelmien mukaisesti.

Mikäli festivaalin siirtämiseen päädytään, pyritään sen sisältö pitämään suunnitellun kaltaisena; näin ollen jo lunastetut liput olisivat käytettävissä myös tuona myöhäisempänä ajankohtana. Kuulijoidemme ja esiintyjiemme terveys on meille luonnollisesti erittäin tärkeää, ja lopulliset päätökset tehdään tämä seikka ja viranomaismääräykset ja ‑suositukset huomioiden.

Tiedotamme asiasta lisää www-sivustollamme (www.lohisoitto.fi) ja sosiaalisessa mediassa, kun tiedämme enemmän rajoitustoimien mahdollisesta jatkumisesta toukokuussa.

Haluamme toivottaa kaikille hyvää terveyttä ja valoa kevääseen!

(Mahdolliset kysymykset pääsylippuihin liittyen: puh. 040 740 4051; asiakaspalvelupiste Ruori on suljettu 13.5. saakka).  

Tiedote 18.3.2020

Moni Kymijoen Lohisoiton ystävä pohtii varmasti kesäkuun alkuun ajoittuvan tapahtuman kohtaloa vallitsevan tilanteen (koronavirusepidemia) vuoksi. Haluamme tiedottaa, että Lohisoiton valmistelut ovat edenneet alkuperäisten suunnitelmien mukaisesti ja seuraamme tällä hetkellä tiiviisti viranomaisohjeita ja -suosituksia. Olemme kuitenkin myös valmistautumassa siihen vaihtoehtoon, että festivaalia joudutaan siirtämään myöhempään ajankohtaan tänä vuonna. Mikäli tähän päädytään, pyritään festivaalin sisältö pitämään suunnitellun kaltaisena, näin ollen jo lunastetut liput olisivat käytettävissä myös tuona myöhäisempänä ajankohtana. Kuulijoidemme ja esiintyjiemme terveys on meille luonnollisesti erittäin tärkeää ja lopulliset päätökset tehdään tämä seikka ja viranomaismääräykset ja -suositukset huomioiden.

Tiedotamme lisää www-sivustollamme (www.lohisoitto.fi) ja sosiaalisessa mediassa mahdollisimman pian kun tilannekuva kesäkuun osalta on tarkentunut. Haluamme toivottaa kaikille hyvää terveyttä ja valoisaa kevään alkua!

(Mahdolliset kysymykset pääsylippuihin liittyen: puh. 040 740 4051, asiakaspalvelupiste Ruori on suljettu 13.5. saakka).   

TIEDOTE

11.6.2019

Sunnuntaina päättynyt ja Kymenlaakson festivaalikesän käynnistänyt Kymijoen Lohisoitto sujui jälleen onnistuneesti. Festivaalissa kuultiin kaikkiaan 16 konserttia, jotka saavuttivat kiitettävän yleisömenestyksen. Myös festivaalin aikana järjestetyt oheistapahtumat kiinnostivat yleisöä. Tämän vuoden Lohisoitto pääsi yleisötavoitteeseensa ja keräsi kuulijoita noin 4 500. Festivaalikävijöiden joukossa on edelleen kasvava määrä Kymenlaakson alueen ulkopuolelta tulleita Lohisoitto-faneja, mikä luonnollisesti ilahduttaa järjestäjiä. Lohisoitto soi tänä vuonna Etelä-Kymenlaakson alueella 5.9.6.

Tapahtumaa kehitetään jatkuvasti

Tuttujen konserttipaikkojen lisäksi Lohisoitto-festivaali pyrkii kehittymään jatkuvasti eteenpäin tarjoamalla yleisölle joka vuosi uudenlaisia musiikillisia virikkeitä ja elämyksiä. Nyt jo neljännen kerran järjestetyssä Hyvinvointi ja musiikki -seminaarissa Merikeskus Vellamon auditoriossa luennoivat lääketieteellisen genetiikan tohtori Liisa Ukkola-Vuoti ja neuropsykiatrinen valmentaja Hanna Untala. Tilaisuuden päätteeksi Kymi Sinfoniettan lyömäsoittaja Vladimir Belov ja Jyväskylä Sinfonian alttoviulisti Grigori Tsyganov pitivät rentoutushetken yleisölle. Tapahtumaan oli vapaa pääsy.

Kirkonkellokonsertti Pyhän Nikolaoksen kirkolla sai jälleen suuren joukon ihmisiä liikkeelle aurinkoisena lauantaipäivänä. Kirkonkellojen soittoon erikoistunut lyömäsoittaja Vladimir Belov ystävineen soitti muunnelmia perinteisistä ortodoksisista kirkonkellosävelmistä. Tänä vuonna konserttia täydensi vielä sunnuntaina järjestetty asiantuntijaluento venäläisortodoksisten kirkonkellojen soittoperinteestä. Luennoimassa oli professori Andrei Glushetski.

Kymijoen Lohisoitto on pyrkinyt tarjoamaan joka vuosi myös lapsille ohjelmaa. Tänä vuonna teimme toista kertaa yhteistyötä kotkalaisen Musiikkikoulu Muskatin kanssa. Muskatin leiri huipentui upeaan konserttiin, jossa esiintyi lastenyhtye Freija.

Myös palaute esiintyjiltä on ollut erinomaista – olemme tänäkin vuonna saaneet lukuisia viestejä, joissa Lohisoittoa on kiitetty lämminhenkiseksi ja vieraanvaraiseksi festivaaliksi, jossa kaikki käytännön järjestelyt sujuvat moitteettomasti ja johon on helppo tulla esiintymään.

Festivaaliohjelma sisälsi 11 maksullisen konsertin lisäksi 8 ilmaistapahtumaa. Loppuunmyytyjä konsertteja oli tänä vuonna neljä: Lohietkot Kantolassa, UMO Helsinki ja Aili Ikonen Vellamossa, Pietarin Filharmonian ja Kymi Sinfoniettan yhteiskonsertti Kotkan konserttitalolla, sekä Samuli Edelmann Kuutsalon Saarimajalla. Myös muiden konserttien täyttöaste oli hyvä.

Marjas-arvonimi kapellimestarille ja musiikkikasvattajalle

Tänä vuonna Marjas-arvonimi myönnettiin Anne Kankareelle, joka on toiminut mm. Kotkan Seudun Musiikkiopiston huilunsoiton opettajana ja luotsannut sekä kehittänyt Kotkan ja Haminan nuoriso-orkesteria.

Yhteistyössä on voimaa

Lohisoitolla oli ilo saada festivaalin sateenvarjon alle jälleen tapahtumia, jotka monipuolistivat tarjontaa entisestään. Lohisoitto teki tänä vuonna yhteistyötä mm. Merikeskus Vellamon, Kotkan kaupungin, Kymi Sinfoniettan, Musiikkikoulu Muskatin, Pyhtään kunnan ja Kotka-Kymin seurakunnan kanssa.

Lohisoitto on kokoluokassaan ainoita festivaaleja, jotka järjestetään täysin talkoovoimin, vilpittömästä arvostuksesta ja rakkaudesta musiikkia ja sen eri tyylilajeja kohtaan.

Lohisoitto kiittää erittäin lämpimästi yleisöä sekä kaikkia esiintyjiä ja yhteistyökumppaneita! Ensi kesän festivaalin järjestelyt ovat jo käynnissä. Vuonna 2020 Lohisoitto soi 3.–7. kesäkuuta.

LISÄTIETOJA: Kymijoen Lohisoitto ry, Matti Jylhä-Vuorio, puheenjohtaja, puh. 050 530 9164, mattijylhavuorio@gmail.com, www.lohisoitto.fi

Kymijoen Lohisoitto käynnisti Kymenlaakson festivaalikesän

TIEDOTE 12.6.2018

Sunnuntaina päättynyt ja Kymenlaakson festivaalikesän käynnistänyt Kymijoen Lohisoitto sujui jälleen onnistuneesti. Kaikki festivaalin 15 konserttia ja neljä oheistapahtumaa saavuttivat kiitettävän yleisömäärän ja erinomaisen palautteen sekä yleisöltä että esiintyjiltä. Tämän vuoden Lohisoitto pääsi yleisötavoitteeseensa ja keräsi kuulijoita noin 4 500. Festivaalikävijöiden joukossa on ollut viime vuosina yhä enemmän myös ulkopaikkakuntalaisia ja Kymenlaakson alueen ulkopuolelta tulleita Lohisoitto-faneja, konsertteihin saapui kuulijoita tänäkin vuonna mm. pääkaupunkiseudulta ja Länsi-Suomesta. Lohisoitto soi Etelä-Kymenlaakson alueella 6.–10.6.2018.

Tapahtumaa kehitetään jatkuvasti

Lohisoitto-festivaali pyrkii kehittymään jatkuvasti eteenpäin tarjoamalla yleisölle joka vuosi uudenlaisia musiikillisia virikkeitä ja elämyksiä. Kolmannen kerran tapahtumassa keskityttiin mm. musiikin ja hyvinvoinnin välisiin yhteyksiin. Merikeskus Vellamon auditoriossa luennoivat sosiaalipsykiatrian professori, psykiatrian erikoislääkäri Sami Pirkola Tampereen yliopistosta ja psykologian tohtori Vesa Putkinen Turun yliopistosta. Teemana oli musiikin vaikutukset stressiin ja mielenterveyteen. Tilaisuuden päätteeksi järjestettiin rentoutushetki yleisölle. Tapahtumaan oli vapaa pääsy.

Kirkonkellokonsertti Pyhän Nikolaoksen kirkolla sai myös suuren joukon ihmisiä liikkeelle aurinkoisena lauantaipäivänä. Kirkonkellojen soittoon erikoistunut lyömäsoittaja Vladimir Belov ystävineen soitti muunnelmia perinteisistä ortodoksisista kirkonkellosävelmistä. Konsertissa saatiin kuulla myös yllätysnumero, kun edellisiltana Vellamossa esiintynyt Kuniko Kato yhtyi soittoon.

Kymijoen Lohisoitto on pyrkinyt tarjoamaan myös lapsille ohjelmaa. Tänä vuonna teimme yhteistyötä kotkalaisen Musiikkikoulu Muskatin kanssa. Muskatin leirille osallistui Lohisoittoviikolla noin 30 lasta ja leiri huipentui upeaan konserttiin, jossa Iiro Rantalan, Lotta Kuusiston ja Paavo Kerosuon kanssa lapset pääsivät myös esiintymään Konserttitalon lavalle.

Palaute esiintyjiltä on ollut erinomaista, Lohisoittoa on kiitetty lämminhenkiseksi ja vieraanvaraiseksi festivaaliksi, jossa kaikki käytännön järjestelyt sujuvat moitteettomasti ja johon on helppo tulla esiintymään.

Kojamo-arvonimi Lohisoiton pitkäaikaiselle sihteerille

Festivaaliohjelma sisälsi kymmenen maksullisen konsertin lisäksi kahdeksan ilmaistapahtumaa. Laadukas musiikillinen tarjonta kirvoitti satamäärin kuulijoita ilmaisiin toritapahtumiin. Lippuluukuilla erityisen suurta mielenkiintoa herättivät japanilaisen lyömäsoittajan Kuniko Katon konsertti Vellamon venehallissa ja Kuutsalon Saarimajan konsertti, jossa esiintyivät Maria Ylipää, Marzi Nyman ja Atte Kilpeläinen.

Tänä vuonna Kojamo-arvonimi myönnettiin Seppo Grönvallille, joka mm. toimi Lohisoiton sihteerinä 10 vuotta. Grönvall vaikutti myös Kotkan kaupungin kulttuuritoimessa eri tehtävissä ja on itsekin aktiivinen muusikko.

Yhteistyössä on voimaa

Lohisoiton tavoitteena on paitsi tuottaa korkeatasoisia musiikillisia elämyksiä, myös saattaa ne erityislaatuisiin ja rakennustaiteellisesti kiinnostaviin konserttipaikkoihin, joissa musiikin ja miljöön yhteisvaikutus on enemmän kuin osiensa summa. Lohisoitto on kokoluokassaan ainoita festivaaleja, jotka järjestetään täysin talkoovoimin, vilpittömästä arvostuksesta ja rakkaudesta musiikkia ja sen eri tyylilajeja kohtaan.

Lohisoitolla oli ilo saada festivaalin sateenvarjon alle jälleen tapahtumia, jotka monipuolistivat tarjontaa entisestään. Lohisoitto teki tänä vuonna yhteistyötä mm. Merikeskus Vellamon, Kotkan kaupungin, Kymi Sinfoniettan, Musiikkikoulu Muskatin, Pyhtään kunnan, Kotka-Kymin seurakunnan ja Kotkan Klubin kanssa.

Lohisoitto kiittää erittäin lämpimästi yleisöä sekä kaikkia esiintyjiä ja yhteistyökumppaneita! Ensi kesän festivaalin järjestelyt ovat jo käynnissä. Vuonna 2019 Lohisoitto soi 5.–9. kesäkuuta.