Lehdistötiedote 19.8.2021


Kymijoen Lohisoiton lehdistötiedote

Kymijoen Lohisoiton ”toinen aalto” 21.‒29.8.2021

Lohisoitto-festivaali soi virtuaalisesti kesäkuun alussa ja jo silloin oli toiveissa, että saisimme järjestettyä ns. ”toisen aallon” terveysturvallisesti elokuussa yhdessä yleisön kanssa. Nyt olemme saaneet rakennettua ohjelmiston, joka tukee tätä ajatusta. Tapahtumajärjestäjänä meille on ollut myös tärkeää taiteilijoiden tukeminen tänä haastavana aikana. 

Lohisoitto käynnistyy lastenkosertilla lauantaina 21.8. Katariinan päiväkodin pihalla. Konsertit ovat puolen tunnin mittaisia ja niitä järjestetään kaksi. LAULUBUSSI MATKUSTAA -konsertissa esiintyvät Siina&Taikaradio -orkesteri, joka kutsuu koko perheen bussiretkelle, jossa kaikki on mahdollista ja kaikki pääsevät mukaan yhteiseen lauluun ja leikkiin!
Lastenmusiikkiorkesteri Siina&Taikaradio on konsertoinut jo yli 14 vuotta ympäri Suomea. Siina on koulutukseltaan varhaisiän musiikinopettaja ja hän on tuttu musiikkitoimittaja
myös Pikku Kakkosesta sekä suosittu tubettaja YouTuben Siinan TaikaStudio -kanavalta.
Siina & Taikaradio ‑orkesteri sai Vuoden Lastenmusiikkiyhtye 2020 -palkinnon.

Konserttiin tulee ilmoittautua ennakkoon, ilmoittautumiskaavake löytyy www.lohisoitto.fi -sivustolta. Konsertti on maksuton. Mukaan mahtuu rajoitettu määrä yleisöä. Konsertin tarjoaa Pelastakaa Lapset ry:n Kotkan paikallisosasto

Perjantaina  27.8. klo 11.30 Satu Lii tarjoilee ihanan raikkaita ja akustishenkisiä soundeja Kotkan torilla. Satu Lii on laulaja-lauluntekijä, jonka kappaleissa kuuluu herkän tulkitsijan ääni. Kappaleet jakautuvat folk-pop-tyylisiin, kerronnallisiin ja kitaravetoisiin lauluihin sekä maalaileviin, jopa hieman eteerisiin äänimaisemiin. Satu Liin kanssa lavalle nousevat Tuomas Viiliäinen, kitara ja Tuomas Ruokonen, rummut. Satu Lii julkaisi toisen pitkäsoittonsa ”Tähän jään” heinäkuussa 2021. Levyn kappaleet ”Laulua ikkunalaudalla” ja ”Kuu” ovat soineet myös Yle Radio Suomen taajuuksilla. 

Perjantaisen torikonsertin yhteydessä julkistetaan myös Vuoden Kojamo 2021. 

Perjantai-iltana 27.8. saa vihdoinkin vuoronsa RUOTSINSALMEN MERITAISTELUT ‑konsertti Kotkan Konserttitalossa. Vuonna 2020 Kotkassa vietettiin Ruotsinsalmi-teemavuotta ja Lohisoitto täytti 25 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Lohisoitto ja Kymi Sinfonietta tilasi kapellimestari-säveltäjä Atso Almilalta aiheeseen liittyvän sävellyksen Sodan soutumies, jossa sytytetään henkiin Antti-nimisen sotilaan koskettava tarina. Almilan luoman kiehtovan tarun kertojana on baritoni Markus Nieminen. Konserttia on jouduttu siirtämään jo pariin otteeseen koronatilanteesta johtuen. 
Konsertissa kuullaan yleisön pyynnöstä myös kotkalaislähtöisen muusikko–säveltäjä Marko Puron vuonna 2017 Merikeskus Vellamossa kantaesitetty Laivarautaa-sävellys, jonka lyömäsoitinosuuksien metallisoittimina ovat erilaiset laivoihin kuuluneet osat.
Viime vuonna vietettiin kymenlaaksolaislähtöisen säveltäjän, Uuno Klamin syntymän 120-vuotisjuhlaa. Klamin Nummisuutarit-alkusoitto antaa alkusysäyksen konsertillemme.

Atso Almilan teoksen rahoittajina ovat toimineet Landbon yhteiset aliset kosket ja Korkeakosken osakaskunnan yhteiset maa-alueet. Yhteistyökumppanina on ollut myös Merikeskus Vellamo.

Lauantaiamuun 28.8. heräävä Kotkan tori täyttyy ”taivaallisesta musiikista” Heavenly Swingin tyylilajina on jazziin vivahtava, swingillä kuorrutettu gospel. Sen ohjelmisto koostuu instrumentaalikappaleista sekä kotimaisesta että englanninkielisestä lauletusta gospelista. Tyylillisesti bändi ankkuroituu 1980–90-lukujen melodiseen gospeliin ja herättää henkiin myös vanhoja negrospirituaaleja. Heavenly Swingissä soittavat Jenni Salo, laulu
Matti Volotinen, vibrafoni Reijo Vaurula, koskettimet Paavo Hako, rummut
Tommi Huuskonen, basso & kontrabasso Markus Vaurula, klarinetti, saksofoni & baritonisaksofoni Timo Myllymäki, trumpetti & flyygelitorvi

Sunnuntaina 29.8. soivat vielä kirkonkellot. Lyömäsoittajat Vladimir Belov ja Grigory Borisov (Viro) tarjoilevat elämyksellisen Kirkonkellokonsertin  Pyhän Nikolaoksen kirkossa. Konserttia voi seurata kirkon edustalla. Pääjärjestäjänä Kotkan ortodoksinen seurakunta.

Elokuun tori- ja puistokonsertteihin on vapaa pääsy. Kasvomaskin käyttöä edellytetään konserttialueella.
Ruotsinsalmen meritaistelut -konsertin liput ovat myynnissä Kymi Sinfoniettan lipunmyyntipaikoissa ja Ticketmaster-palvelussa.
Tarkempi ohjelma ja konserttien turvallisuusohjeet löytyvät Lohisoiton verkkosivuilta lohisoitto.fi

Lohisoiton elokuun lopun toista aaltoa voi tukea myös ostamalla kannatuslipun: https://www.lippu.fi/artist/kymijoenlohisoitto/
Kannatuslippuja myydään 5, 10, 20 ja 50 euron hintaisina. Lippu.fi-palvelusta. 
Halutessasi voit maksaa kannatusmaksun keräystilille FI33 5172 0220 2833 46.
Pienkeräysnumero: RA/2021/678
Yhteyshenkilö Minna Korkolainen (040 740 4051, minna.korkolainen@gmail.com)

Kannatuslippujen tuotto käytetään kokonaisuudessaan esiintyjien palkkioihin ja festivaalin järjestelykustannuksiin. Tarkoituksena on korvata koronapandemian vuoksi peruuntuneiden maksullisten yleisötapahtumien lipputuloja.

Artistikuvat: https://drive.google.com/drive/folders/1FIVgD_qPicKR-2spMF14EcgkrxeL1dCI

Kymijoen Lohisoiton tiimi: 

Matti Jylhä-Vuorio (pj) puh. 050 530 9164, mattijylhavuorio (at) gmail.com

Reetaliina Marin (sihteeri) puh. 044 561 6239, reetaliina (at) yahoo.com

Olli Andersen (varapj puh. 050 536 6141 olli.andersen (at) kymp.net

Minna Korkolainen (taloudenhoitaja) / lipputiedustelut, puh. 040 740 4051, minna.korkolainen (at) gmail.com

Kirsi Lönnblad (tiedotus) puh. 040 683 8550, kirsi.lonnblad (at) gmail.com

Johannes Raikas (internetsivut) puh. 050 380 7603, raikas (at) iki.fi

Mikko Koho (mm. Vellamon konsertin suunnittelu), puh. 044 290 5639


Top