TIEDOTE


11.6.2019

Sunnuntaina päättynyt ja Kymenlaakson festivaalikesän käynnistänyt Kymijoen Lohisoitto sujui jälleen onnistuneesti. Festivaalissa kuultiin kaikkiaan 16 konserttia, jotka saavuttivat kiitettävän yleisömenestyksen. Myös festivaalin aikana järjestetyt oheistapahtumat kiinnostivat yleisöä. Tämän vuoden Lohisoitto pääsi yleisötavoitteeseensa ja keräsi kuulijoita noin 4 500. Festivaalikävijöiden joukossa on edelleen kasvava määrä Kymenlaakson alueen ulkopuolelta tulleita Lohisoitto-faneja, mikä luonnollisesti ilahduttaa järjestäjiä. Lohisoitto soi tänä vuonna Etelä-Kymenlaakson alueella 5.9.6.

Tapahtumaa kehitetään jatkuvasti

Tuttujen konserttipaikkojen lisäksi Lohisoitto-festivaali pyrkii kehittymään jatkuvasti eteenpäin tarjoamalla yleisölle joka vuosi uudenlaisia musiikillisia virikkeitä ja elämyksiä. Nyt jo neljännen kerran järjestetyssä Hyvinvointi ja musiikki -seminaarissa Merikeskus Vellamon auditoriossa luennoivat lääketieteellisen genetiikan tohtori Liisa Ukkola-Vuoti ja neuropsykiatrinen valmentaja Hanna Untala. Tilaisuuden päätteeksi Kymi Sinfoniettan lyömäsoittaja Vladimir Belov ja Jyväskylä Sinfonian alttoviulisti Grigori Tsyganov pitivät rentoutushetken yleisölle. Tapahtumaan oli vapaa pääsy.

Kirkonkellokonsertti Pyhän Nikolaoksen kirkolla sai jälleen suuren joukon ihmisiä liikkeelle aurinkoisena lauantaipäivänä. Kirkonkellojen soittoon erikoistunut lyömäsoittaja Vladimir Belov ystävineen soitti muunnelmia perinteisistä ortodoksisista kirkonkellosävelmistä. Tänä vuonna konserttia täydensi vielä sunnuntaina järjestetty asiantuntijaluento venäläisortodoksisten kirkonkellojen soittoperinteestä. Luennoimassa oli professori Andrei Glushetski.

Kymijoen Lohisoitto on pyrkinyt tarjoamaan joka vuosi myös lapsille ohjelmaa. Tänä vuonna teimme toista kertaa yhteistyötä kotkalaisen Musiikkikoulu Muskatin kanssa. Muskatin leiri huipentui upeaan konserttiin, jossa esiintyi lastenyhtye Freija.

Myös palaute esiintyjiltä on ollut erinomaista – olemme tänäkin vuonna saaneet lukuisia viestejä, joissa Lohisoittoa on kiitetty lämminhenkiseksi ja vieraanvaraiseksi festivaaliksi, jossa kaikki käytännön järjestelyt sujuvat moitteettomasti ja johon on helppo tulla esiintymään.

Festivaaliohjelma sisälsi 11 maksullisen konsertin lisäksi 8 ilmaistapahtumaa. Loppuunmyytyjä konsertteja oli tänä vuonna neljä: Lohietkot Kantolassa, UMO Helsinki ja Aili Ikonen Vellamossa, Pietarin Filharmonian ja Kymi Sinfoniettan yhteiskonsertti Kotkan konserttitalolla, sekä Samuli Edelmann Kuutsalon Saarimajalla. Myös muiden konserttien täyttöaste oli hyvä.

Marjas-arvonimi kapellimestarille ja musiikkikasvattajalle

Tänä vuonna Marjas-arvonimi myönnettiin Anne Kankareelle, joka on toiminut mm. Kotkan Seudun Musiikkiopiston huilunsoiton opettajana ja luotsannut sekä kehittänyt Kotkan ja Haminan nuoriso-orkesteria.

Yhteistyössä on voimaa

Lohisoitolla oli ilo saada festivaalin sateenvarjon alle jälleen tapahtumia, jotka monipuolistivat tarjontaa entisestään. Lohisoitto teki tänä vuonna yhteistyötä mm. Merikeskus Vellamon, Kotkan kaupungin, Kymi Sinfoniettan, Musiikkikoulu Muskatin, Pyhtään kunnan ja Kotka-Kymin seurakunnan kanssa.

Lohisoitto on kokoluokassaan ainoita festivaaleja, jotka järjestetään täysin talkoovoimin, vilpittömästä arvostuksesta ja rakkaudesta musiikkia ja sen eri tyylilajeja kohtaan.

Lohisoitto kiittää erittäin lämpimästi yleisöä sekä kaikkia esiintyjiä ja yhteistyökumppaneita! Ensi kesän festivaalin järjestelyt ovat jo käynnissä. Vuonna 2020 Lohisoitto soi 3.–7. kesäkuuta.

LISÄTIETOJA: Kymijoen Lohisoitto ry, Matti Jylhä-Vuorio, puheenjohtaja, puh. 050 530 9164, mattijylhavuorio@gmail.com, www.lohisoitto.fi


Top