Turvallisesti Kymijoen Lohisoitto -festivaalin konserteissa


YLEISÖTURVALLISUUS KORONAVIRUSPANDEMIAN AIKANA
KYMIJOEN LOHISOITTO -FESTIVAALIN ”TOISEN AALLON”KONSERTEISSA 21.-29.8.2021

Kuulijoidemme terveys ja hyvinvointi ovat meille hyvin tärkeitä. Noudatamme viranomaisten sekä esiintyvien taiteen alojen kattojärjestöjen tekemiä ohjeita ja suosituksia konserttien erityisjärjestelyistä korona-aikana ja päivitämme ohjeistuksia tarvittaessa.

Kymijoen Lohisoitto -festivaalin ”toiseen aaltoon” sisältyy viisi tapahtumaa, joista neljä onulkokonsertteja. Seuraavat ohjeet koskevat ulkokonserttejamme. Perjantain 27.8. Kymi Sinfoniettan ”Ruotsinsalmen meritaistelu” -konsertin turvallisuusohjeet löytyvät täältä: https://kymisinfonietta.fi/fi/uutinen/turvallisesti-kymi-sinfoniettan-konserteissa

Ulkokonserttiemme kestot ovat puolesta tunnista (lastenkonsertti) tuntiin. Ulkokonsertit ovat maksuttomia. Ulkokonserttien tapahtuma-alueet on aidattu/rajattu. 

Toivomme kaikkien kuulijoidemme huomioivan seuraavat ohjeistukset. Huolehditaan yhdessä turvallisuudesta!


YLEISIÄ TURVALLISUUSOHJEITA YLEISÖLLE

TULETHAN VAIN TERVEENÄ

Jos tunnet olosi kipeäksi, jääthän kotiin. Jos tunnet flunssan tai koronaviruksen oireita, tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, konsertti tulee jättää väliin. Tämä rajoitus koskee kaikkia tahoja: esiintyjiä, yleisöä ja henkilökuntaa. 

KASVOMASKIT

Edellytämme kasvomaskien käyttöä kaikissa konserteissamme – myös ulkotiloissa. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä koko konserttikäynnin ajan. Jos unohdat kasvomaskin kotiin, meillä on tarjolla maskeja. Muistutamme konserteissamme kasvomaskien käytöstä. Lastenkonsertin kasvomaskisuositus koskee yli 12-vuotiaita henkilöitä. 

TURVAVÄLITJONOTUS & SÄÄVARAUS

Muistathan turvavälit: henkilöiden väliin tulee jäädä noin 2 metrin turvaväli kaikissa tilanteissa, mm. jonottaessa ja konserttia kuunnellessa. Samaan seurueeseen kuuluvilta ei edellytetä turvavälejä. Ulkokonserteissamme ei ole istumapaikkoja, konserttien tapahtuma-alueet on aidattu/rajattu. Turvavälit tulee säilyttää myös konserttipaikalta poistuessa. Turvavälien toteutumista valvotaan festivaalin puolestaja niistä muistutetaan konserttipaikoilla.

Huomioithan sääolosuhteet.

KÄSI- JA YSKIMISHYGIENIA 

Suosittelemme käsidesin käyttöä aina tarvittaessa, kuten aivastamisen, yskimisen tai niistämisen jälkeen. Konserttipaikoilla on tarjolla käsidesiä useammassa eri pisteessä. Lastenkonsertissa on mahdollisuus käsienpesuun päiväkodin tiloissa ja torikonserteissa esim. lähistöllä sijaitsevassa ravintolassa. Huomioithan, että torialueen kahviloissa ja ravintoloissa on voimassa ravintola-alan rajoitukset.

Muistathan myös oikeaoppisen yskimishygienian (suuntaaminen hihaan tai kertakäyttöiseen käsipyyhkeeseen, joka laitetaan käytön jälkeen suoraan roskiin).

KORONAVILKKU-SOVELLUS

Koronavilkku-sovelluksen käyttöönottoa suositellaan. Huomioithan kuitenkin, että puhelin tulee olla äänettömällä konserttitilanteessa. Lisätietoa Koronavilkusta: https://koronavilkku.fi/

KONSERTTIEN KESTOT

Ulkokonserttiemme pituudet ovat puolesta tunnista (lastenkonsertti) tuntiin. Ulkokonserteista voi poistua kesken konsertin, mutta turvavälit ja muut turvallisuusseikat huomioiden. 

KONSERTTIJÄRJESTELYISTÄ & MUUTA HUOMIOITAVAA

Lastenkonsertin (Siina & Taikaradio) erityisjärjestelyt:

 • Konsertissa noudatetaan edellämainittuja turvallisuusohjeita. Aikuiset ja yli 12-vuotiaat pääsevät vain maskin kanssa konserttiin.
 • Konserttiin on ennakkoilmoittautuminen.
 • Konserttiin otetaan rajoitettu määrä yleisöä.
 • Saapuessanne konserttiin, ilmoittakaa portilla nimi, jolla varaus on tehty. 
 • Saapuminen tapahtuma-alueelle tapahtuu Puistolankadun portista, heti maauimalan jälkeen. Sisäänkäynti on esteetön.
 • Konsertissa ei ole istumapaikkoja, eikä katettua aluetta. Varauduthan sään mukaisesti.
 • Sisääntuloon ja konserttialueelle on varattu käsiendesinfiointipisteitä. Muistathan pitää riittävät turvavälit toisiin.
 • Päiväkodin piha on aidattu. Käsien pesuun on mahdollisuus päiväkodin tiloissa (seuraa opasteita).
 • Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Siina ja Taikaradio eivät voi jakaa nimikirjoituksia tai ottaa yhteiskuvia konserttikävijöiden kanssa. Muistattehan noudattaa turvavälejä poistuessanne konsertista.
 • Pysäköinti: Päiväkodin parkkipaikat ovat käytettävissä, lisäpaikkoja löytyy Urheilijankadun puolelta. Lisäksi tienvarressa ja Puistolan kentän edessä on parkkipaikkoja.
 • Jos sairastutte tai jokin muu este ilmenee, peruutuksen voi ilmoittaa osoitteeseen: lohisoitto@gmail.com (tällä tavoin varmistat, että joku muu pääsee konserttiin tilallesi)
 • Keräämme yhteystiedot viranomaisille mahdollisia jäljityksiä varten. Ilmoittautumislistat tuhotaan kahden viikon kuluttua tapahtumasta.

Kirkonkellokonsertti:

Kirkonkellokonsertin järjestäjänä on Kotkan ortodoksinen seurakunta. Kymijoen Lohisoitto -festivaali toimii konsertin yhteistyökumppanina. Kirkonkellokonsertin oheisohjelman koronaturvallisuudesta vastaa Kotkan ortodoksinen seurakunta. 


TERVETULOA!

Pian pääset nauttimaan elävästä musiikista – sydämellisesti tervetuloa!

Top