Turvallisuusohjeet 2022


TURVALLISESTI KYMIJOEN LOHISOITON KONSERTEISSA

YLEISÖTURVALLISUUS KYMIJOEN LOHISOITON KONSERTEISSA (Päivitetty 7.6.2022)

Festivaalimme kuulijoiden terveys ja hyvinvointi ovat meille hyvin tärkeitä. Teemme kaikkemme, että olosuhteet konserttitilanteessa ovat mahdollisimman turvalliset sekä yleisölle, esiintyjille ja henkilökunnalle, ja että saamme kaikki nauttia elävästä musiikkielämyksestä turvallisin mielin. Noudatamme kesäkuussa 2022 voimassa olevia viranomaissuosituksia konserttien erityisjärjestelyistä korona-aikana. Päivitämme ohjeistuksia tarvittaessa tilanteen mukaan. Toivomme kaikkien kuulijoidemme huomioivan seuraavat ohjeistukset. Huolehditaan yhdessä turvallisuudesta!

YLEISIÄ TURVALLISUUSOHJEITA

TULETHAN VAIN TERVEENÄ

Jos tunnet olosi kipeäksi, jääthän kotiin. Jos tunnet flunssan tai koronaviruksen oireita, tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, ota yhteyttä festivaalijärjestäjään (lipunmyynti, puh. 040 740 4051).

RIITTÄVÄN ETÄISYYDEN PITÄMINEN TOISIIN KUULIJOIHIN MM. JONOTTAESSA KÄYTTÄMINEN

Kesäkuussa vallitseva koronatilanne otetaan tarvittaessa huomioon esimerkiksi konserttiemme istuinpaikkojen sijoittelussa (mm. Merikeskus Vellamo). Pyrimme siihen, että kuulijoilla on mahdollisuus välttää lähikontakteja niin halutessaan. Mikäli haluat enemmän etäisyyttä toisiin asiakkaisiin ja vaihtaa paikkaa, otathan yhteyttä henkilökuntaan. Toisiin asiakkaisiin tulee pitää riittävä etäisyys mm. jonotettaessa sisälle konserttitaloihin, lipunmyyntitiskillä, konserttitilaan mennessä, WC-tiloissa käydessä, väliajalla ollessa ja hissiä käytettäessä. Etäisyydet tulee säilyttää myös konserttitilasta ja rakennuksesta poistuessa. Riittävien etäisyyksien toteutumista valvotaan. Pyydämme myös huomioimaan, että hissiä voi käyttää yksi henkilö kerrallaan tai samaan seurueeseen kuuluvat henkilöt (esim. pariskunnat).

KASVOMASKIT

Suosittelemme kasvomaskien käyttöä konserteissamme, mutta emme vaadi tätä kuulijoiltamme. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä koko konserttikäynnin ajan (jo ulko-ovelta lähtien). Mikäli unohdat ottaa kasvomaskin mukaan, on niitä tarjolla lipunmyyntitiskillä.

KÄSI- JA YSKIMISHYGIENIA

Suosittelemme käsidesin käyttöä varsinkin rakennukseen sisälle tultuasi, yleisiä pintoja koskettuasi sekä WC-käynnin jälkeen. Käsidesiä on tarjolla useammassa eri pisteessä. Muistathan myös oikeaoppisen yskimishygienian (suuntaaminen hihaan tai kertakäyttöiseen käsipyyhkeeseen, joka laitetaan käytön jälkeen suoraan roskiin).

HENKILÖKUNTA

Henkilökunnalla on käytössään kasvomaskit.

LIPUT: TURVALLINEN LIPPUJEN OSTAMINEN

Konsertteihin myydään sekä paikkanumeroituja kertalippuja (avajaiskonsertti) että ns. vapaasti valittavia paikkoja (mm. Merikeskus Vellamon konsertit ja Barokin hehkua ‑konsertti). Kesäkuussa vallitseva koronatilanne otetaan huomioon tarvittaessa esimerkiksi konserttiemme istuinpaikkojen sijoittelussa (mm. Merikeskus Vellamo), jotta kuulijoilla on mahdollisuus pitää riittävää etäisyyttä toisiinsa niin halutessaan. Suosittelemme korttimaksua (lähimaksu) käteisen sijaan. Noudatathan ennakkomyyntipaikoissa riittäviä etäisyyksiä toisiin asiakkaisiin ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

KONSERTTIIN SAAPUMINEN & LÄHTEMINEN

VAATESÄILYTYS

Valvottu vaatesäilytys on käytössä avajaiskonsertissa (Kotkan konserttitalo). Pyydämme noudattamaan riittäviä etäisyyksiä ja välttämään lähikontakteja vaatesäilytykseen jonottaessa.

KÄSIOHJELMAT

Joissakin konserteissa on käytössä käsiohjelma. Ne ovat jaossa mm. lipunmyyntitiskillä ja aulatiloissa konserteissa.

KONSERTTISALI

Kesäkuussa vallitseva koronatilanne otetaan tarvittaessa huomioon esimerkiksi istuinpaikkojen sijoittelussa (mm. Merikeskus Vellamo), jotta kuulijoilla on mahdollisuus pitää riittävää etäisyyttä toisiinsa niin halutessaan. Konserttisaleihin mennessä on pidettävä riittävää etäisyyttä muihin kuulijoihin. Kuulijat pääsevät konserttitiloihin ajoissa ruuhkien välttämiseksi.

Mikäli konsertissa on paikkaliput, omaa, numeroitua istumapaikkaa ei saa vaihtaa, ellei halua kasvattaa etäisyyttä toiseen asiakkaaseen. Otathan tällöin yhteyttä henkilökuntaan. Konserttisaleihin mennessä ja sieltä poistuessa tulee noudattaa riittäviä etäisyyksiä ja välttää lähikontakteja.

TAUKO & KONSERTIN KESTO

Osassa konserteistamme on väliaika. Pyydämme väliajalla huomioimaan riittävän etäisyyden säilyttämisen toisiin kuulijoihin ja kasvomaskin käytön aina kun se on mahdollista.

TERVETULOA!

Pian pääset nauttimaan Lohisoiton konserteista – sydämellisesti tervetuloa!

Top